Μέτρια | Μερίδες : 2 | 21.01-04.59 |
Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
Υλικά:
1 τσιπούρα (1 κιλό) πλυμένη και καθαρισμένη
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετούλες
1 πεπεροντσίνο ψιλοκομμένο
2 φύλλα φασκόμηλο
2-3 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 κλωνάρια θυμάρι
½ ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές ελαιόλαδο
5-6 φέτες κρεμμύδι
2 φέτες λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα ταψί βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε όλο το ψάρι και γεμίζουμε την κοιλιά με το σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Βάζουμε το ψάρι πάνω στη λαδόκολλα, προσθέτουμε το πεπεροντσίνο, λίγο από το μαϊντανό που έχει μείνει, τις φέτες λεμονιού και κρεμμυδιού, ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και το κρασί. Κλείνουμε από πάνω τυλιχτά το χαρτί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180°.