Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα. Πολλές φορές όμως αναγκαζόμαστε να το κάνουμε εξαιτίας της άγνοιάς μας. Δεν ξέρουμε πώς να τα αποθηκεύουμε σωστά. Μήπως κι εσύ βάζεις τις ντομάτες στο ψυγείο, όπως άλλωστε κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς;

Διάβασε ποιες είναι οι 5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να βάζεις στο ψυγείο, και γιατί:

1.Ντομάτες

Η ψυχρότητα επηρεάζει τα χημικά του φυτού της οικογένειας των Σολανιδών κι έτσι πας να φας την ντομάτα και δεν έχει πια γεύση, αν είχε πριν βεβαίως. Κλείσε τις καλύτερα στο ντουλάπι για να διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση τους.

2.Βασιλικός

Βάλτον στο ψυγείο και δες μετά από λίγες ώρες πώς έχουν μαυρίσει τα φυλλαράκια του! Το ιδανικό είναι να έχεις μια γλαστρούλα στο μπαλκόνι (διώχνει και τα κουνούπια) και κάθε φορά που θα χρειάζεσαι λίγο να κόβεις βασιλικό από αυτήν.

3.Πατάτες

Στο ψυγείο το άμυλο μετατρέπεται σε σάκχαρο. Για αυτό βάλε τις πατάτες σου σε χαρτοσακούλα και αποθήκευσέ τις σε σκοτεινό ντουλάπι. Δεν αγαπάνε τον ήλιο, καθώς κάνει τη χλωροφύλλη να συσσωρεύεται και… πρασινίζουν από το κακό τους.

4.Κρεμμύδια

Θέλουν τον αέρα τους για να παραμένουν φρέσκα. Βάλτα κι αυτά σε μια χαρτοσακούλα, στην οποία θα έχεις ανοίξει μερικές τρύπες, και μετά βάλτην στο ντουλάπι. Όχι όμως δίπλα στις πατάτες, γιατί θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.

 

5.Πεπόνι

Το ψυγείο μπορεί να μειώσει τον αριθμό των αντιοξειδωτικών του στο μισό, και δεν το θες! Αντιθέτως, η θερμοκρασία δωματίου διπλασιάζει τα επίπεδα συστατικών όπως η βήτα-καροτίνη, που έχεις ανάγκη για όμορφη επιδερμίδα και καλή όραση.

 

 

empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα πιάτο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στην κάβα με σκοπό να διαλέξουμε ένα κρασί που θα ταιριάζει π.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις δεκάδες διαφορετικά πιάτα με μία σάλτσα ντομάτας

Μια από τις πρώτες συνταγές στις οποίες εντρυφεί κάποιος αρχάριος στη μαγειρική είναι τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, όπου συνήθως επενδύουμε στο συνδυασμό από ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα), σκόρδο, βασιλικό και φυσικά αλατοπίπερο.
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

Mojito time

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Απολαυστική κι ελαφριά φριτάτα με λαχανικά

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Ψάχνετε για μια επιλογή που είναι υγιεινή και εύκολη; Συνδυάζοντας τα οφέλη και τη γεύση από λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτα, μπρόκολο, κρεμμύδι και πιπεριές, αυτό το πιάτο με αυγά χαμηλών υδατανθράκων είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά...
Back To Top