Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια. Κάποιες είναι πιο υγιεινές, ενώ άλλες μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τη ζάχαρη ελλείψει της τελευταίας.

1. Νιφάδες σοκολάτας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρη σοκολάτα, αν σου αρέσει ο σχετικά πικρός καφές, ή γάλακτος, για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα που θα θυμίζει λάτε.

2. Κανέλα. Ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη μαζί, θα δώσει άρωμα στον καφέ σου χωρίς να σε «λιγώσει». Μπορείς να την προσθέσεις και μαζί με το γαλλικό καφέ, μέσα στο φίλτρο της καφετιέρας.

3. Συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα. Έτσι, προσθέτεις γάλα και ζάχαρη ταυτόχρονα! Προσπάθησε όμως να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, γιατί μερικές γουλιές αρκούν για να εκτοξευτούν οι θερμίδες και τα λιπαρά.

4. Σιρόπι σφενδάμου. Μπορεί να το έχουμε συνδέσει με τις τηγανίτες, αλλά ταιριάζει και στον πρωινό καφέ. Συν του ότι έχει λιγότερες θερμίδες από άλλες γλυκαντικές ουσίες.

5. Παγωτό βανίλια. Ίσως σου ακούγεται υπερβολή, αλλά δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις: Θα μετατρέψεις τον πρωινό σου καφέ σε ένα νόστιμο επιδόρπιο, το οποίο ταυτόχρονα θα σου δώσει τη δόση καφεΐνης που χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις. Άλλωστε, οι έρευνες δεν λένε ότι το πρωί μπορούμε να τρώμε άφοβα γλυκά, γιατί θα τα «κάψουμε» στη διάρκεια της μέρας;

empty alt

Επικίνδυνος ο συνδυασμός αλκοολούχων και ενεργειακών ποτών

Εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, είναι και η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα.
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ψητό σολομό

Αν οι διακοπές σου στο νησί αργούν ακόμα, αν τα μπάνια στη θάλασσα δεν έχουν ξεκινήσει και αν θες επειγόντως κάτι να σε ταξιδέψει – αυτή η συνταγή θα σε μεταφέρει σε γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια – δεν έχεις παρά να αφεθείς στη γευστική απόλαυση και να παραδοθείς […]
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
Back To Top