Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή για αυγά Benedict είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Βούτυρο, για τηγάνι

8 αγγλικά muffins, κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 κιλό ζαμπόν σε φέτες, ψιλοκομμένο (ή μπέικον)

8 μεγάλα αυγά

2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

benedic

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ HOLLANDAISE 

4 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Χυμός 1/2 λεμονιού

1/2 φλ. (1 ραβδί) λιωμένο βούτυρο

πιπέρι καγιέν

Πάπρικα, για γαρνιτούρα

ΓΙΑ ΤΑ ENGLISH MUFFINS

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

30 γρ. βούτυρο αγελαδινό

½ κ.γ. ζάχαρη

220 γρ. γάλα φρέσκο

½ φακελάκι (3,5 γρ.) μαγιά ξερή

1 αυγό

3 γρ. αλάτι

½ κ.σ. baking powder

benedict

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνεις το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όταν λιώσουν, προσθέτεις το γάλα (θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεσταμένο) και ανακατεύεις καλά. Αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις το αυγό και τη μαγιά (πρέπει να είναι ζεστό και όχι καυτό). Ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις 2-3 λεπτά στην άκρη.  Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτεις το υγρό μίγμα που έχεις ετοιμάσει από πριν. Ανακατεύεις καλά με σύρμα για 1-2 λεπτά και το αφήνεις να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά με μία ώρα στον πάγκο της κουζίνας, σκεπασμένο με μια πετσέτα κουζίνας. Μόλις φουσκώσει η ζύμη των english muffins, ανακατεύεις το baking powder με 1 κ.σ. νερό, το ρίχνεις στη ζύμη και το ενσωματώνεις στο μίγμα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Βουτυρώνεις ένα ταψί και σε μεσαία φωτιά, βάζεις για κάθε english muffin, από μια κουταλιά σούπας ζύμης. Ψήνεις 3-4 λεπτά από κάθε μεριά. Όταν έχουν πάρει χρώμα, τα αφαιρείς και τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρά.

Βουτύρωσε ένα πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος φούρνου. Και φτιάξε διαδοχικές στρώσεις αγγλικών muffins και ζαμπόν, που είναι κομμένα σε κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί τα αυγά, το γάλα και το σκόρδο σε σκόνη και καρυκεύεις γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνεις το μείγμα πάνω από τα συστατικά στο πυρέξ και καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη. Αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα ή έως μια νύχτα.

Όταν είναι έτοιμο για ψήσιμο, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°. Ψήνεις έως ότου το ψωμί γίνει χρυσό και τα αυγά μαγειρευτούν, 1 ώρα. (Καλύπτεις με αλουμινόχαρτο εάν η κορυφή γίνεται πολύ καφέ.) Αφήνεις να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ HOLLANDAISE 

Βράζουμε λίγο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και, στη συνέχεια, μειώνεις τη θερμότητα για να σιγοβράσει. Σε ένα μεσαίο αδιάβροχο μπολ, χτυπάς ελαφρά τους κρόκους αυγού με χυμό λεμονιού. Τοποθετείς πάνω από την κατσαρόλα (βεβαιώνεσαι ότι ο πυθμένας του μπολ δεν αγγίζει το νερό) και, ενώ χτυπάς έντονα, προσθέτεις αργά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζεις το χτύπημα ελαφρά μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και καρυκεύεις με καγιέν και αλάτι.

Ρίχνεις τη σάλτσα πάνω στο ψημένο μείγμα και πασπαλίζεις με πάπρικα ή και ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

 

 

empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Οι σταρ της Αμερικής κάνουν γενναίες δωρεές σε οργανισμούς τροφίμων

Εδώ είναι κάποιες από τις προσωπικότητες που έχουν δωρίσει στους οργανισμούς τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής.
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικά τσιπς καρότου στο φούρνο

Αναζητάτε έναν υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για σνακ; Αυτή η συνταγή 5 συστατικών για τσιπς καρότου είναι τόσο εύκολο να γίνει για νόστιμο, ευχάριστο σνακ! Αυτά τα τσιπ είναι χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, vegan και μπορούν να είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα.
empty alt

Σολομός γεμιστός με φέτα, σπανάκι & ντομάτα

Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top