Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί. Ειδικά όταν έχουν αφαιρεθεί η πέτσα και το κόκαλο, που φυλακίζουν την υγρασία στο εσωτερικό του, το κρέας μπορεί να αφυδατωθεί και να στεγνώσει προτού το καταλάβεις.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος να το μαγειρέψεις σωστά. Αρκεί να το χτυπήσεις, όσο είναι ακόμα ωμό, με ένα σφυρί κρέατος μέχρι να γίνει ομοιόμορφα λεπτό. Έτσι μπορείς στη συνέχεια να το τηγανίσεις σε καυτό λάδι, κατά προτίμηση παναρισμένο, και μετά να το σερβίρεις με τη συνοδεία μιας σάλτσας ή μιας πράσινης σαλάτας.

Αν δεν έχεις σφυρί κρέατος μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την ίδια δουλειά έναν πλάστη ή ένα μικρό αλλά βαρύ κατσαρολάκι. Για να μην κολλήσει το κοτόπουλό σου σε καμία επιφάνεια, προτού το χτυπήσεις τύλιξέ το με διάφανη μεμβράνη ή, ακόμα καλύτερα, βάλε το σε ένα σακουλάκι ασφαλείας.

Ξεκίνησε χτυπώντας την περιοχή με το μεγαλύτερο πάχος και συνέχισε με τις υπόλοιπες. Αν π.χ. σκοπεύεις να το τηγανίσεις χωρίς να το πανάρεις, το ιδανικό πάχος που πρέπει να έχει στο τέλος είναι περίπου ένα εκατοστό, σε όλη την έκτασή του, διαφορετικά μπορεί να τηγανιστεί ανομοιόμορφα.

empty alt

Τα 12 πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών και οι συνταγές στις οποίες θα τα χρησιμοποιήσεις

Όταν σκεφτόμαστε τη φράση «ιταλική κουζίνα», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ένα πιάτο Spaghetti, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα κλασικά αυτά μακρόστενα μακαρόνια.
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας
empty alt

Honey Honey – Παγκόσμια Ημέρα Μελιού

Γιορτάζουμε τις μέλισσες, τις προστατεύουμε και τιμάμε τα πολύτιμα δώρα του
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top