Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.

Είναι μια δημιουργική απασχόληση που τα παιδιά λατρεύουν και είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε μαζί!

Βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε βράσει καλά τα αυγά. Για να βράσουν τα αυγά χωρίς να σπάσουν τα έχουμε για 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε στο νερό της κατσαρόλας που θα βράσουν μια κουταλιά της σούπας ξίδι.

Μπορείτε να βράσετε μια δόση αυγών που θα προσθέσετε κόκκινη βαφή (φυτική/οικολογική κατά προτίμηση) τα οποία μπορείτε να γυαλίσετε με λάδι ή να διακοσμήσετε με αυτοκόλλητα.

Και μπορείτε να βράσετε και μια δόση αυγά χωρίς χρώμα τα οποία μπορείτε να ζωγραφίσετε μαζί με τα παιδιά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε συγκεκριμένα μοτίβα, ή να αφήσετε τη φαντασία τους τελείως ελεύθερη. Σημασία έχει η προσπάθεια… κι ίσως όχι πάντα το τελικό αποτέλεσμα.

5cacfd87e5653.image

Τι θα χρειαστείτε:

άσπρα ή ανοιχτόχρωμα αβγά

μια βαθιά κατσαρόλα

ξίδι

νερό

βαφή

εφημερίδα

άδεια χαρτονένια αβγοθήκη

αυτοκόλλητα

μπογιές

Μερικές ιδέες για τη διακόσμηση:

  • Νερομπογιές
  • Μαρκαδόροι
  • Γκλίτερ
  • Δαχτυλομπογιές
  • Μπογιές που ξεπλένονται
  • Χρησιμοποιώντας ένα λευκό κραγιόνι, γράψτε ένα μήνυμα ή σχεδιάστε ένα σχέδιο στο αυγό πριν το βάψετε – όταν βγει από τη βαφή, το κερί θα παραμείνει λευκό, επισημαίνοντας το σχέδιο στο έγχρωμο φόντο.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια με λωρίδες στο αβγό σας τοποθετώντας λαστιχένιες ταινίες ή ταινία (ή σελοτέιπ) γύρω από το αβγό σας πριν βυθίσετε, όταν το σηκώσετε από τη βαφή και αφαιρέσετε τις ταινίες το αυγό σας θα έχει ρίγες όπου ήταν οι ταινίες!
  • Εάν τοποθετήσετε ένα αυτοκόλλητο στο αβγό πριν το βυθίσετε και το αφαιρέσετε μόλις βγει, το σχήμα του αυτοκόλλητου θα ξεχωρίζει στο φόντο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα αστέρι, ή μια καρδιά εάν έχετε.

Μπορεί να είναι μονόχρωμα, πολύχρωμα, με σχέδια, αφηρημένα, γεωμετρικά ή εντελώς πρωτότυπα, επίσης μπορείτε να γράψετε πάνω τους μια πασχαλινή ευχή.

Μια ωραία ιδέα είναι να ζωγραφίσετε πάνω τους φατσούλες ή συναισθήματα, να τους δώσετε ανθρώπινα χαρακτηριστικά προσώπου ή κεφάλια ζώων.

Διασκεδάστε το και διαλέξτε το δικό σας, με την ελπίδα εκτός από ωραίο να είναι και το πιο γερό!

 

empty alt

Ο σεφ της Ριάνα αποκαλύπτει τι τρώει μια ντίβα!

Ανάμεσα σε βραβεία Grammy, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταξίδια, η Ριάνα συνεχώς εκπλήσσει τους πάντες με την όρεξη που δείχνει για νέες προκλήσεις.
empty alt

Χαλούν τα μπαχαρικά;

Πόσο καιρό κρατάς εκείνο το σακουλάκι με το τριμμένο τζίντζερ στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Ή το τριμμένο μοσχοκάρυδο, που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από αιώνες; Μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποχαιρετήσεις, στέλνοντάς τα στον κάδο απορριμμάτων.
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Πικνίκ στην παραλία; Σου βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις τροφίμων για να έχεις μαζί σου

  Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

«Τηγανίτες» σολομού με φέτα και άνηθο

Η φέτα και ο φρέσκος άνηθος αρωματίζουν αυτές τις τραγανές τηγανίτες σολομού. Συνδυάστε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σερβίρετε πάνω από ένα στρώμα με χόρτα ή λαχανικά για ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα.
empty alt

Τρίο χούμους – απόλαυση επί τρία

Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά.
Back To Top