Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις ακόμα και τις πλέον ώριμες μπανάνες και αυτός δεν είναι άλλος από το να τις αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:
1. Συγκέντρωσε όλες τις πολύ ώριμες μπανάνες, που έχουν αρχίσει να αποκτούν σκούρες κηλίδες, και ξεφλούδισέ τις.
2. Κόψε τις σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστών (αρκετά μικρές ώστε να λιώνουν εύκολα στο μπλέντερ).
3. Άπλωσε τις φέτες σε μία στρώση, σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει με λαδόκολλα. Μην τις ρίξεις κατευθείαν μέσα σε ένα σακουλάκι, γιατί έτσι θα κολλήσουν για πάντα μεταξύ τους!
4. Τοποθέτησε το ταψάκι στην κατάψυξη να παγώσουν. Στη συνέχεια, αφαίρεσέ τις από τη λαδόκολλα και μοίρασέ τις, παγωμένες ακόμα, σε πολλά σακουλάκια ασφαλείας (ώστε να μπορείς να ξεπαγώνεις κάθε φορά ακριβώς όσες χρειάζεσαι).
Έτσι, θα έχεις πάντα στην κατάψυξή σου μπανάνες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε σμούθι, banana breads και άλλες συνταγές.