Αν αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα που το αίσθημα κορεσμού να κρατήσει; Αυτή η ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς έχει όλα όσα ψάχνεις! Φρεσκοκομμένα λαχανικά, τροπικά φρούτα, απολαυστικά noodles νούγιες ρυζιού και κρεμώδης σάλτσα φυστικιών δημιουργούν ένα ακαταμάχητο χορτοφαγικό πιάτο ή ελαφρύ γεύμα.
Ο συνδυασμός γεύσεων και συστατικών εμπνευσμένων από την Ταϊλάνδη για τη δημιουργία μιας πολύχρωμης σαλάτας είναι εύκολος! Ένα μπολ προσφέρει ένα ικανοποιητικό μείγμα ζυμαρικών, λαχανικών και φρούτων. Περιχύστε γενναιόδωρα κάποια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα φιστικιών στην κορυφή για να την κάνετε μια ακαταμάχητη, λαχταριστή σαλάτα.
Το καλύτερο κομμάτι; Χρειάζονται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμάσετε τα ζυμαρικά και να συνδυάσετε τα υλικά για να δημιουργήσετε αυτό το ελαφρύ, ζωντανό πιάτο!
Πώς να φτιάξετε ταϊλανδέζικη σαλάτα με νουντλς
Οι σαλάτες είναι ο απόλυτος τρόπος για να προσθέσετε υγιεινά φρούτα και λαχανικά σε οποιοδήποτε γεύμα. Ωστόσο, η κατανάλωση στο ίδιο πιάτο λαχανικών και υδατανθράκων μπορεί να γίνει ένα βαρετό μείγμα. Ένας εύκολος τρόπος για να αλλάξετε τα πράγματα είναι να ενσωματώσετε μερικά εξωτικά συστατικά για μια ευπρόσδεκτη αλλαγή γεύσης.
Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσετε μερικά κλασικά ταϊλανδέζικα στοιχεία και να δείτε πώς μεταμορφώνουν τη γεύση των κοινών τροφίμων. Ένα μπουκάλι σάλτσα σόγιας, noodles ρυζιού, ξύδι ρυζιού και σάλτσα τσίλι είναι τα μυστικά μου όπλα για αυτήν τη σαλάτα.
Πώς να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή
Υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι για να κάνετε αυτήν την ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς νέα και συναρπαστική. Δοκιμάστε αυτές τις επιλογές:
Προσθέστε επιπλέον πρωτεΐνη όπως γαρίδες σχάρας, κοτόπουλο, χοιρινό ή βόειο κρέας.
Δοκιμάστε το kale αντί για το μαρούλι romaine.
Προσθέστε ανανά ή παπάγια αντί για μάνγκο.
Χρησιμοποιήστε κρεμώδες βούτυρο ξηρών καρπών ή ψιλοκομμένο κάσιους αντί για φιστίκια.
Χρησιμοποιήστε ζυμαρικά soba ή ramen αντί για ζυμαρικά ρυζιού.
Λατρεύετε τα noodles; Μη διστάσετε να διπλασιάσετε το ποσό στη λίστα συστατικών.
Ταϊλανδική σαλάτα νουντλς με σάλτσα φιστικιών
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
25 λεπτά
ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
5 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
4 μερίδες
Μεγαλώστε αυτήν τη συνταγή για να εξυπηρετήσετε περισσότερους ανθρώπους διπλασιάζοντας την ποσότητα των ζυμαρικών. Αυτό κάνει επίσης μια υπέροχη σαλάτα δείπνου με μαγειρεμένο κοτόπουλο, γαρίδες ή tofu.
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
1 μικρό κεφάλι (περίπου 2 φλιτζάνια) μαρούλι romaine
1/4 κεφαλή (περίπου 2 φλιτζάνια) κόκκινο λάχανο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλο καρότο (περίπου 1/2 φλιτζάνι), τεμαχισμένο
1 μάνγκο
1/4 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου, συν περισσότερα για γαρνιτούρα
1/4 φλιτζάνι πράσινα κρεμμύδια, συν περισσότερα για γαρνιτούρα
1/4 φλιτζάνι φρυγμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα, συν περισσότερα για γαρνιτούρα
250 γρ noodles ρυζιού
Για τη σάλτσα φιστικιών
(περίπου 3/4 φλ.):
1/3 φλιτζάνι κρεμώδες φιστικοβούτυρο
3 κουταλιές χυμό λάιμ
3 κουταλιές της σούπας νερό
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι κρασιού ρυζιού
4 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/4 κουταλάκι του γλυκού σος ψαριού
1/2 κουταλάκι του γλυκού sriracha ή πάστα τσίλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αλεσμένο
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ρυζιού: Βράζουμε 3 λίτρα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα noodles, ανακατεύοντας περιστασιακά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Στραγγίστε και κρυώσετε τα ζυμαρικά: Μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι, στραγγίξτε και ξεπλύνετε με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν τα ζυμαρικά. Αφήστε να στραγγίσει καλά μέχρι να είναι έτοιμο να προσθέσει στη σαλάτα. Εάν τα ζυμαρικά κολλήσουν μεταξύ τους, ξεπλύνετε με κρύο νερό για να τα διαχωρίσετε.
Κόψτε τα συστατικά: Ενώ το νερό φτάνει σε βρασμό και ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται και κρυώνουν, προετοιμάστε τα λαχανικά. Βάλτε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος κοντά και προσθέστε κάθε στοιχείο στο μπολ καθώς το κόβετε. Κόψτε το μαρούλι romaine και το λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Προσθέστε το πιπέρι. Τρίψτε το καρότο. Θέλετε περίπου 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο καρότο. Ξεφλουδίστε το μάνγκο και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Κόψτε το κόλιαντρο. Κόψτε λεπτά τα πράσινα κρεμμύδια. Ψιλοκόψτε τα ψημένα φιστίκια.
Κάντε τη σάλτσα φιστικιών: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το φιστικοβούτυρο, το χυμό λάιμ, το νερό, τη μαύρη ζάχαρη, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, τη σος ψαριού, τη sriracha, το τζίντζερ και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να συνδυαστούν καλά.
Συνδυάστε τη σαλάτα: Προσθέστε τα noodles στο μπολ με τα λαχανικά, τα βότανα και τα φιστίκια. Ρίξτε το μισή σάλτσα πάνω από τη σαλάτα.
Σερβίρισμα: Γαρνίρετε τη σαλάτα με επιπλέον φύλλα κόλιαντρου, πράσινα κρεμμύδια και ψιλοκομμένα φιστίκια. Σερβίρετε την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.