Μπορούσες να φανταστείς ότι έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις τραγανά και απολαυστικά τηγανιτά μπαστουνάκια λαχανικών με τις μεστές άκρες των σπαραγγιών, οι οποίες μέχρι τώρα κατέληγαν στα σκουπίδια; Τα οποία στη συνέχεια θα καταναλώσεις ως σνακ ή ως συστατικό σε ζυμαρικά, ομελέτες και σάντουιτς;
Κι όμως, αυτό υποστηρίζει στο Food52.com η food editor Anna Francese Gass. Τα μοναδικά επιπλέον υλικά που θα χρειαστείς είναι ελαιόλαδο, αλάτι και αλεύρι.
Τηγανιτές άκρες σπαραγγιών
Τι θα χρειαστείς:
1 ματσάκι σπαράγγια
1 φλιτζ. αλεύρι
ελαιόλαδο, αλάτι
Πώς θα τις φτιάξεις:
Αφού πλύνεις καλά τα σπαράγγια, ξεφλούδισέ τα με έναν πατατοκαθαριστή, ξεκινώντας από τη βάση κάθε στελέχους και συνεχίζοντας προς την κορυφή. Προσπάθησε να κόβεις όσο γίνεται πιο πλατιά κομμάτια.
Στράγγισε τις φλούδες και πασπάλισέ τις με αλεύρι, ανακατεύοντάς τις καλά με τα χέρια ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Στο τέλος πρέπει να είναι ολόλευκες από το αλεύρι.
Τηγάνισέ τις μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, σαν τηγανιτές πατάτες. Σέρβιρέ τις πασπαλίζοντας γενναιόδωρα με αλάτι.