Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Πείτε αντίο στα βαρετά δείπνα με κοτόπουλο – αυτό το κοτόπουλο με γέμιση Cajun είναι εδώ για να αναζωογονήσει τις βραδινές σας επιλογές. Γεμισμένο με πιπεριές και τυρί, αυτό το πικάντικο κοτόπουλο είναι γεμάτο με γεύση, αλλά έτοιμο για σερβίρισμα σε λιγότερο από μία ώρα. Αν ψάχνετε για ένα φτηνό και εύκολο δείπνο στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε, τότε αυτή η συνταγή με γεμιστό κοτόπουλο θα πρέπει να είναι μια νέα επιλογή στο ρεπερτόριό σας συνταγών με κοτόπουλο.

Συμβουλή: Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρως τα αγορασμένα από το κατάστημα, μας αρέσει να χρησιμοποιούμε το σπιτικό μας καρύκευμα Cajun. Φτιάξτε το για αυτή τη συνταγή και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε το για να το χρησιμοποιήσετε σε αμέτρητα βραδινά δείπνα (όπως γαρίδες Cajun). Μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με τη γέμιση – απλώς φροντίστε να μην παραγεμίσετε το κοτόπουλο σας.

Έχετε υπολείμματα; Καλά νέα! Η γεύση σε αυτό το κοτόπουλο διαρκεί και διαρκεί. Απλώς αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και μπορεί να διαρκέσει έως και 4 ημέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

534

Συστατικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 φλ. κόκκινη και πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα

1 φλ. τριμμένο τσένταρ

2 κ.σ. καρύκευμα Cajun:

2 κ.σ. πάπρικα

2 κ.σ. σκόνη σκόρδου

2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 2

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργήστε μια τσέπη σε κάθε στήθος κοτόπουλου. Γεμίστε το καθένα με μείγμα λαχανικών και στη συνέχεια με τσένταρ. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο παντού με καρυκεύματα Cajun, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Προσθέστε το κοτόπουλο στο σκεύος και ψήστε μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 25 λεπτά.

empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

5 tips για να ετοιμάσεις στο άψε-σβήσε ένα δείπνο για φίλους

Η οργάνωση ενός σπιτικού δείπνου συνήθως χρειάζεται κόπο, χρόνο και φαντασία. Τι κάνεις λοιπόν αν δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω σε αφθονία (π.
empty alt

Κανόνες για μια καλοφτιαγμένη μακαρονάδα

Στο βιβλίο της «Η μακαρονάδα της Πέμπτης» (εκδ. Ποταμός) η Αναστασία Λαμπρία, επικεφαλής των εκδόσεων Ποταμός, προτείνει 52+2 μακαρονάδες, μία για κάθε περίσταση και «τύπο ανθρώπου», όπως τη «Μακαρονάδα για τους κατάκοπους», «Για τους ξενιτεμένους», τη «Μακαρονάδα των ευτυχισμένων εραστών», «Των...
empty alt

10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω.
empty alt

Φθινοπωρινή carbonara με γλυκιά κολοκύθα

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.
empty alt

Οδηγός: Σε ποια φαγητά ταιριάζει κάθε αρωματικό βότανο;

Όσο ωραία και αν μυρίζει ένα γλαστράκι με φασκόμηλο στη βεράντα σου, σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πώς μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό, όπως και άλλα αρωματικά βότανα, και στην κουζίνα σου.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top