Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση. Αν συνηθίζουμε λοιπόν να το σουρώνουμε προτού το ξαναχρησιμοποιήσουμε, υπάρχει ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνουμε τα στερεά υπολείμματα τροφής, σύμφωνα με το περιοδικό Cook’s Illustrated. Δεν είναι άλλος από το να επιστρατεύσουμε κορν φλάουρ.

Για κάθε φλιτζάνι χρησιμοποιημένου λαδιού ανακατεύουμε ¼ φλιτζ. νερό και 1 κ.σ. κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα σε ζεστό ή κρύο λάδι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά (χωρίς να το αφήσουμε να σιγοβράσει), ανακατεύοντας διαρκώς με μια πυρίμαχη σπάτουλα, μέχρι το κορν φλάουρ να αρχίσει να στερεοποιείται, δηλαδή περίπου για 10-12 λεπτά.

Απομακρύνουμε το λάδι από τη φωτιά και το σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι (ή αφαιρούμε τις ακαθαρσίες με τρυπητή κουτάλα). Δεν πειράζει αν μας φαίνεται θολό: θα καθαρίσει μόλις ζεσταθεί ξανά.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι τηγανίσματος μέχρι 3 φορές, διατηρώντας το στο ενδιάμεσο στο ψυγείο.

empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Τα φύκια είναι οι νέες μεταξωτές κορδέλες της διατροφής

Προστίθενται σε συμπληρώματα διατροφής, τυποποιημένες τροφές, αλλά και σε πιάτα καλών εστιατορίων, για τα υγιεινά οφέλη και την ουμάμι γεύση τους.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Πώς να βγάλετε μια έντονη μυρωδιά από την επιφάνεια κοπής

  Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
Back To Top