Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.

 

Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία. Για αυτό εδώ σας προτείνουμε μια εκδοχή που αποκτά μια έξτρα καλοκαιρινή υφή και παιχνιδιάρικη διάθεση, ελαφριά και αφρώδες με την προσθήκη ανθρακούχου νερού ή σόδας και την τέλεια αναλογία κρασιού και μπράντυ. Αντί να αγοράσετε έτοιμη σανγκρία, του εμπορίου, δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας!

Παίξτε με τις δοσολογίες, τα φρούτα, και τις γεύσεις και επιχειρήστε τους δικούς σας συνδυασμούς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας…

 

Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για το σαγκρία; Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικά, γευστικά φρούτα που μπορούν να κάθονται στην κανάτα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να διαλύονται; Τα αγαπημένα μας είναι παρακάτω.

 

– Πορτοκάλια

 

– Μήλα

 

– Βατόμουρα

 

– Φράουλες

 

– Ροδάκινα

 

– Κράνμπερι

 

– Κεράσια

 

– Ανανάς

 

Πώς μπορώ να τα ετοιμάσω; Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το ανθρακούχο νερό σε μια κανάτα και ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Προσθέστε το ανθρακούχο νερό (ή τη σόδα) αμέσως πριν ξεκινήσετε να σερβίρετε στα ποτήρια.

 

sangria2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 mL) κόκκινο μπουκάλι κρασί

1 κουτί ανθρακούχο νερό

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1/2 ποτήρι κονιάκ (ή μπράντι)

1/4 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

1 μήλο, κομμένο σε φέτες

1 ποτήρι βατόμουρα

1 ποτήρι φράουλες κομμένες σε φέτες

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατέψτε μαζί κρασί, το ανθρακούχο, χυμό πορτοκάλι, μπράντυ και ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξτε τα πορτοκάλια, τα μήλα, τα βακκίνια και τις φράουλες και ανακατέψτε.

Αν το προτιμάτε πιο ελαφρύ και πιο παγωμένο μπορείτε να προσθέσετε παγάκια.

*extra tip: προσθέστε φρέσκα φυλλαράκι δυόσμο για ένα hint μοχίτο…

For spicy taste: αν είστε οπαδός των μπαχαρικών ρίξτε στην κανάτα ξυλαράκια κανέλα

 

 

empty alt

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε κρέας

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

8 λόγοι που προτιμάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Δύο εξπέρ στην πίτσα απαντούν σε «μεγάλα» ερωτήματα

Εξπέρ στην πίτσα, που συνεργάζονται με μερικές από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Αμερική, απάντησαν στο Bonappetit.com σε απορίες που «βασανίζουν» όλους τους λάτρεις της πίτσας.
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
Back To Top