Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.

Αυτό το υγρό, ο συμπυκνωμένος, ζελατινώδης συνδυασμός πρωτεΐνης, λιπαρών, αλατιού, διαφόρων λαχανικών (π.χ. κρεμμύδι, καρότο), αλκοόλ και οποιουδήποτε άλλου υλικού χρησιμοποίησες για το μαγειρευτό σου, δεν πρέπει να καταλήξει στα σκουπίδια, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα για να απογειώσει το επόμενο γεύμα σου.

Με ποιον τρόπο; Αφού αδειάσει η κατσαρόλα από τα «κυρίως» υλικά (ας πούμε τα κομματάκια χοιρινού και τις πατάτες), αποθηκεύεις την υπόλοιπη σάλτσα στο ψυγείο, για να τη χρησιμοποιήσεις, ιδανικά την επόμενη μέρα, σε ένα πιλάφι, στις φακές ή στα φασόλια σου, τα οποία θα μαγειρέψεις μέσα σε αυτή τη σάλτσα, στη θέση του νερού ή του ζωμού που χρησιμοποιείς συνήθως.

Αν δεν έχει περισσέψει αρκετή σάλτσα μαγειρευτού κρέατος για όλες π.χ. τις φακές ή όλα τα φασόλια, προσθέτεις όσο νερό χρειαστεί. Μην ανησυχείς, αν αραιώσεις λίγο τη σάλτσα σου δεν θα χαθούν η γεύση και τα αρώματά της.

Προσοχή, όμως: μη σπεύσεις να προσθέσεις επιπλέον αλάτι και πιπέρι προτού δοκιμάσεις το φαγητό. Ίσως η σάλτσα να περιέχει ήδη αρκετά καρυκεύματα. Τέλος, αν δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις αμέσως, μπορείς να την αποθηκεύσεις για λίγες μέρες στο ψυγείο ή για μερικές εβδομάδες στην κατάψυξη, σημειώνοντας απέξω την ημερομηνία παρασκευής της.

empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Θες να χάσεις βάρος; Πάρε μικρότερο πιάτο

Μία νέα βρετανική έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το μέγεθος του πιάτου σου και άρα η μερίδα που βάζεις μπροστά σου όταν κάτσεις να φας, επηρεάζουν την ποσότητα που καταναλώνεις.
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

Smoothies με ανανά, εξωτικό άρωμα με φουλ πολύτιμα συστατικά

Τα φρούτα ταιριάζουν εύκολα με ποικιλία τροφών που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και όταν συνδυάζονται δημιουργούν απολαυστικά smoothies που σου προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μάξιμουμ!   Πράσινο smoothie ανανά Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες συνδυάζοντας με κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι, σπανάκι και...
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top