Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις. Δεν έχεις άδικο.
Μόλις διαβάσεις πόσα καλά έχει να προσφέρει στον οργανισμό σου, θα αλλάξεις γνώμη:
1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, συνεπώς αρρωσταίνεις λιγότερο.
2. Διατηρεί το μεταβολισμό σου σταθερό, καις λίπος και χάνεις βάρος.
3. Μειώνει την κακή χοληστερόλη.
4. Προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος, του στόματος, του στομάχου, του μαστού. Και του προστάτη, για τον σύντροφό σου.
5. Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
6. Προλαμβάνει την πέτρα στα νεφρά.
7. Βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
8. Προλαμβάνει την αρθρίτιδα.
9. Καταπολεμά την ουλίτιδα.
10. Κάνει καλό στην όραση.
11. Ενυδατώνει το δέρμα.
Λοιπόν, πώς σου φαίνεται; Δύο-τρεις φορές την εβδομάδα στύβε μισό γκρέιπφρουτ και ανάμειξέ το στην πορτοκαλάδα σου.
Ούτε που θα σου φανεί η ξινή-στυφή του γεύση!
Αλεξάνδρα Παπαδάκη
Πηγή: allyou