Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου. Αν και η μέθοδος δεν είναι συμβατική, βρήκαμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαρίσετε τα brownies σας ένα ευχάριστο μάσημα. Για να το ολοκληρώσουμε, ανακατεύουμε με μια  μαρμελάδα βατόμουρου – είναι προαιρετικό, αν και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

 

Γιατί βούτυρο ΚΑΙ φυτικό λάδι;

Βούτυρο για γεύση, φυτικό λάδι για μάσημα! Αν και ένα brownie φτιαγμένο καθαρά με φυτικό λάδι θα είναι πιο μαλακό, θα χάσεις την πλούσια γεύση από το βούτυρο. Έτσι, και τα δύο είναι must!

 

Γιατί μελάσα;

Όχι μόνο η μελάσα φέρνει λίγο επιπλέον μάσημα στα brownies, αλλά ενισχύει επίσης τη φυσική γεύση του κακάου. (Εάν δεν έχεις μελάσα, θα είναι εντάξει χωρίς αυτό.)

 

Γιατί να χωρίσεις τα αυγά;

Για να αναπτυχθεί γλουτένη (γνωστό και για τσίμπημα), το αλεύρι πρέπει να αναμιχθεί με ένα μη λιπαρό υγρό. Εκεί μπαίνουν τα ασπράδια! Μαζί με αλάτι (που βοηθά στην ανάπτυξη γλουτένης) το αλεύρι χτυπιέται στο ασπράδι των αυγών μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας αποτελεσματικά λίγο γλουτένη στη συνταγή μας.

 

ΥΛΙΚΑ

9 ΤΜΧ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

brownies

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. Ολλανδική επεξεργασμένη σκόνη κακάου (ή 100% σκόνη κακάου)

1 κουταλιά της σούπας μέλασσα (μπορείς εναλλακτικά μέλι)

1/2 κουτ. σκόνη εσπρέσο (όχι αν το κάνεις για παιδιά)

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

2 αυγά, χωρισμένα

1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. αλάτι

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο

1/4 κουτ. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 325 και ευθυγραμμίστε ένα ταψί 8 «-x-8» με αντικολλητικό χαρτί περγαμηνής. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις ζάχαρη, σκόνη κακάου, μελάσα και σκόνη εσπρέσο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις το βούτυρο και το λάδι. Ζεσταίνεις μέχρι να λιώσει πλήρως και να βράσει. Ρίχνεις ζεστό μείγμα βουτύρου πάνω από το μείγμα ζάχαρης και ανακατεύεις για να τα συνδυάσεις. Ανακατεύεις τους κρόκους ένα κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις τα ασπράδια με αλεύρι και αλάτι. Χτυπάς ελαφρά μέχρι να γίνει τελείως λεία. Ανακατεύεις το μείγμα λευκού αυγού στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να γίνει λείο, και στη συνέχεια μεταφέρεις στο έτοιμο ταψί στην πάνω σχάρα.

Συνδυάζεις τη μαρμελάδα και το νερό σε ένα μικρό μπολ με φούρνο μικροκυμάτων. Φούρνος μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 15 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν. Ψιλοκόβεις πάνω από τα μπράουνις και χρησιμοποιείς ένα μαχαίρι βουτύρου για στροβιλισμό. Ψήνεις μέχρι να εμφανιστεί μια οδοντογλυφίδα που εισάγεις στο κέντρο των brownies σχεδόν εντελώς καθαρή, 28 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς πριν κόψεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα σερβίρεις.

Tip: Για έξτρα σοκολατένια απόλαυση λιώνεις καυτή μαύρη σοκολάτα και τα περιχύνεις λίγο πριν το σερβίρισμα!

 

 

empty alt

Απαγορεύτηκε με νόμο το γρήγορο φαγητό στη Βενετία

Πόσο ρομαντικό είναι να περπατάς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με το ένα σου χέρι να αγκαλιάζει τον αγαπημένο σου και το άλλο να κρατάει ένα… σουβλάκι με γύρο χοιρινό; Μερικά πράγματα είναι (και) θέμα αισθητικής και σεβασμού στην ιστορία.
empty alt

Τα 12 αιώνια προβλήματα στην κουζίνα σου και οι λύσεις τους

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top