Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Πολύ αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά:

180 γρ. αλεύρι

30 γρ. κακάο σκόνη

150 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. ξύδι

80 γρ. καλαμποκέλαιο

1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

250 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη

Σταγόνες άσπρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Παίρνουμε μία στρογγυλή αντικολλητική φόρμα 24 εκ. διάμετρο. Ρίχνουμε μέσα κοσκινισμένο το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε 3 λακκούβες. Εκεί μέσα βάζουμε στη μία το ξύδι, στην άλλη το άρωμα βανίλιας και στην άλλη το καλαμποκέλαιο. Από πάνω ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα την τούρτα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας.

empty alt

Σαλάτα με κριθαράκι και λαχανικά

Μια εναλλακτική σαλάτα που τα υλικά της μπορούν να την κάνουν και κυρίως "ελαφρύ" γεύμα.
empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Μπισκότα σοκολάτας με τζίντζερ

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.
empty alt

Χοιρινά φιλέτα με σάλτσα

Εξωτικό εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο.
Back To Top