Μέτρια   Μερίδες : 12   12.31-15.00  

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.

Υλικά:

80 γρ. φασόλια βρασμένα

400 γρ. λάχανο σαβόι χοντροκομμένο

2 πατάτες μικρές κομμένες τετραγωνάκια

2 φύλλα δάφνη

2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

12 φέτες μπαγκέτα μικρή

100 γρ. mozzarella κομμένη σε κυβάκια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λάχανο μαζί με τις πατάτες. Σκεπάζουμε με ένα ποτήρι νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι, τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το λάχανο, τις πατάτες, τα φασόλια και τη δάφνη και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Μόλις αυτό το μείγμα έχει στεγνώσει, το περνάμε από το μπλέντερ ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη υφή. Ελέγχουμε τη γεύση από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Έχουμε βάλει ωστόσο τις φέτες ψωμιού στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές. Σε μία πιατέλα απλώνουμε τις φέτες και από πάνω βάζουμε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής μία ποσότητα από το μείγμα και γαρνίρουμε με τη mozzarella, λίγο θυμάρι και ελαιόλαδο.

empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
empty alt

Spaghetti με σολομό και χαβιάρι

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.
Back To Top