Μέτρια | Μερίδες : 4 | 18.31-21.00 |
Ένα γλυκό για να αποφύγετε τη γλουτένη.
Υλικά:
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα χωρίς γλουτένη
60 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
500 γρ. ανθότυρο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. maizena
4 αυγά (χωριστά τους κρόκους με τα ασπράδια)
Χυμό ζεστό από ένα μεγάλο λεμόνι
Οδηγίες:
Παίρνουμε μία φόρμα για το cheesecake και τοποθετούμε κάτω αντικολλητικό χαρτί. Περνάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα στη βάση από τη φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Για τη γέμιση χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ύστερα την κρέμα γάλακτος, το ανθότυρο, τη maizena, το χυμό και το ζεστ λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και με μία σπάτουλα τα προσθέτουμε στο μείγμα στο μίξερ ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.