Μέτρια | Μερίδες : 4 | 21.01-04.59 |
Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
Υλικά:
400 γρ. fettuccine
200 γρ. βούτυρο αγελάδος φρέσκο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. παρμεζάνα παλαιωμένη τριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε σιγά σιγά να ρεντουίρει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Την ίδια στιγμή, σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και σοτάρουμε τα μακαρόνια μέχρι να λιώσει και να γίνει μια κρέμα.