Μέτρια | Μερίδες : 4 | 18.31-21.00 |
Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
Υλικά:
400 γρ. αλέυρι ολικής άλεσης
300 γρ. νερό χλιαρό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι
8 γρ. μαγιά νωπή
Για τη γαρνιτούρα
1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
150 γρ. ανθότυρο
2-3 μαύρες ελιές
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
2-3 φύλλα βασιλικό
Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Κάνουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και τη μαγιά. Το δουλεύουμε δυνατά με το χέρι για 10 περίπου λεπτά. Την αφήνουμε να φουσκώσει.
Παίρνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη δουλεύουμε ξανά, τη χωρίζουμε στα τέσσερα και αφήνουμε να φουσκώσει ακόμα για 2 ώρες. Ύστερα απλώνουμε τις 4 ζύμες με τον πλάστη και γαρνίρουμε από πάνω με τα λαχανικά και το τυρί. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.