Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

300 γρ. φράουλες λίγο ώριμες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. βούτυρο

1 ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ. κρέμα γάλακτος

18 γαρίδες

1 λίτρο ζωμό ψαριού ή λαχανικών

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Λίγο αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει διάφανο. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε 100 γρ. φράουλες, το λευκό κρασί και 10 γαρίδες χοντροκομμένες. Τις υπόλοιπες 8 γαρίδες τις σοτάρουμε ολόκληρες με λίγο λάδι, κονιάκ, αλάτι και πιπέρι και τις κρατάμε στη ζέστη. Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Δύο λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο ρίχνουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. φράουλες. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με την παρμεζάνα, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε 2 γαρίδες ολόκληρες σε κάθε άτομο και 2 – 3 σταγόνες από reduction από βαλσάμικο ξύδι.

empty alt

Μίνι τσιζκέικ με πορτοκάλι

Το οτι είναι μίνι σε μέγεθος, δε σημαίνει ότι υστερεί σε μέγα γεύση!
empty alt

Πέννες με σπανάκι, λουκάνικο και καρυδόψιχα

Πέννες συνδυασμένς με υλικά που θα δώσουν ξεχωριστή νότα στο πιάτο σας.
empty alt

Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!
empty alt

Κριτσίνια με τυρί

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικό και πεντανόστιμο σνακ για το σχολείο.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
Back To Top