Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
Υλικά:
1 κιλό σαλιγκάρια
20 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
100 γρ. μπύρα
10 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. νερό χλιαρό
1 κρόκο αυγού
2 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
10 γρ. αλάτι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα σαλιγκάρια και τα βράζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, βγάζουμε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος και αφαιρούμε το μαύρο μέρος από την ουρά. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε στο βούτυρο μαζί με τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βουτάμε στο κουρκούτι. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο
Για το κουρκούτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαρέγκα. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το χτυπάμε δυνατά με ένα σύρμα. Ενσωματώνουμε τέλος και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα.