Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι. Πώς θα τα μαγειρέψεις για να αποκαταστήσεις το όνομά τους;

Ακολουθούν τρεις εναλλακτικοί τρόποι αντί για το βράσιμο:

Κάνε τα σάλτσα. Σιγομαγείρεψέ τα μαζί με άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι και μυρωδικά, σε πολύ νερό, ώστε να απελευθερώσουν τη γεύση τους και να αποκτήσουν μια μαλακή, σχεδόν ρευστή υφή. Στη συνέχεια χρησιμοποίησέ τα ως βάση σάλτσας για μια μακαρονάδα, για ψητό ψάρι ή για χοιρινό, προσθέτοντας πάντα φρέσκα βότανα και λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Τσιγάρισέ τα. Το ζητούμενο είναι απέξω να καψαλιστούν ελαφρά, ενώ εσωτερικά παραμένουν τραγανά. Για να το πετύχεις, ζεσταίνεις το γκριλ, τα κάρβουνα ή το τηγάνι και στη συνέχεια τα ψήνεις σε πολύ δυνατή φωτιά. Αποσύροντάς τα, τα κόβεις σε μπουκίτσες και σερβίρεις με λαδόξιδο και λίγο τριμμένο τυρί.

Απόλαυσέ τα ωμά. Κι όμως, τα κολοκυθάκια καταναλώνονται και ωμά, όταν διατηρούν την τραγανή υφή τους. Αρκεί να τα καρυκεύσεις γενναιόδωρα. Τα κόβεις σε κυβάκια, τα ανακατεύεις με μπαχαρικά, μυρωδικά και ξίδι και συνοδεύεις κρέας, θαλασσινά ή μεξικανικά τάκος. Μπορείς επίσης να τα κόψεις σε λωρίδες και να τα προσθέσεις σε σαλάτα με λαδόξιδο, ραπανάκι, καρότα ή παντζάρια.

empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
empty alt

Υπέροχη χειμωνιάτικη λαχανόσουπα

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
empty alt

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ
Back To Top