Κάντε την έκπληξη με μια πειραγμένη «σπανακόπιτα»
Αναβαθμίστε το παιχνίδι των ορεκτικών σας με αυτά τα τυρώδη, τραγανά μεσογειακά ρολά σφολιάτας. Εμπνευσμένα από τη σπανακόπιτα, γεμίζουμε τα ρολά μας με έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό τυριών, ψιλοκομμένο σπανάκι, άνηθο και ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέσαμε ψιλοκομμένες καρδιές αγκινάρας και ψητές πιπεριές για να δώσουμε στη γέμιση μια πικάντικη, ελαφρώς ώθηση ζουμάρισμα. Ένα γρήγορο πέρασμα με ένα ελαφρώς χτυπημένο αυγό δίνει ένα υπέροχο, γυαλιστερό φινίρισμα.
Απογειώστε τη σφολιάτα:
Ενώ μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σφολιάτα, αγαπάμε την ποιότητα και την ευκολία των κατεψυγμένων. Μόλις πάρετε τη ζύμη σας, ξεπαγώστε την στο ψυγείο για 6 έως 8 ώρες. Η ζύμη σας θα είναι δροσερή, αλλά όχι παγωμένη, όταν θα είστε έτοιμοι να τη δουλέψετε. Αυτό απαιτεί λίγο προγραμματισμό, αλλά η τραγανή, ξεφλουδισμένη ψημένη σφολιάτα θα αξίζει τον κόπο.
Πριν κόψετε τα ρολά, αφήστε την σφολιάτα να κρυώσει ξανά. Μια ελαφρώς πιο σφιχτή ζύμη θα είναι πιο εύκολο να τεμαχιστεί και τα ρολά σας θα είναι πιο στρογγυλά, λιγότερο αφράτες.
Αποβάλετε την υγρασία από τα λαχανικά σας:
Η επιπλέον υγρασία στη γέμιση μπορεί να κάνει τα ψημένα ρολά λίγο μουσκεμένα, αλλά είναι ένα πρόβλημα που λύνεται εύκολα. Μεταφέρετε το ξεπαγωμένο σπανάκι, τις στραγγισμένες καρδιές αγκινάρας και τις ψητές κόκκινες πιπεριές σε ένα σουρωτήρι στο νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να στύψετε τα λαχανικά μέχρι να βγουν όλα τα υγρά και μετά προσθέστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με τα τυριά, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
28
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ώρα 15 λεπτά
Συστατικά
230 τυρί κρέμα, μαλακωμένο
2/3 φλ. κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο, ξεπαγωμένο, στυμμένο στεγνό
1/2 φλ. καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες, στυμμένες στεγνές, ψιλοκομμένες
1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα
3 κ.σ. ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες, στεγνές
3 κ.σ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
3 κ.σ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 (400 γρ.) συσκευασία κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα χαμηλής υγρασίας, μερικώς αποβουτυρωμένη
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το τυρί κρέμα, το σπανάκι, τις αγκινάρες, τη φέτα, τις κόκκινες πιπεριές, τις ελιές, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ξεδιπλώστε τη σφολιάτα και στη συνέχεια τυλίξτε σε ένα παραλληλόγραμμο 15" x 11". Απλώστε το μείγμα του τυριού κρέμα πάνω από τη σφολιάτα, αφήνοντας ένα περίγραμμα 1/2". Πασπαλίστε με μοτσαρέλα. Ξεκινώντας από μια μακριά πλευρά, τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό. Τοποθετήστε το ρολό σε επιφάνεια καλυμμένη με λαδόκολλα. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 15 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Μεταφέρετε το ρολό σε μια σανίδα κοπής. Κόψτε σε φέτες 1/2" και μετά τακτοποιήστε τα στο ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, δώστε στα ρολά στρογγυλό σχήμα, εάν το κόψιμο τα έκανε στραβά. Αλείψτε τα με αυγό.
Ψήστε τα ρολά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να γίνει τραγανή, περίπου 30 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.