Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”

Οι λάτρεις του καφέ μπορούν να χαίρονται για αυτό το κοκτέιλ που έχει εκτοξευτεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Το Espresso Martini είναι ο τέλειος τρόπος για να έχετε δύο απολαύσεις σε μία, ενώ το ποτό έχει υπέροχη γεύση!

Υπάρχουν μόνο 4 συστατικά (αν δεν υπολογίζετε τον πάγο) εσπρέσο, λικέρ καφέ, απλό σιρόπι και βότκα. Αν δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε ή δεν μπορείτε να πάρετε μια φρέσκια δόση εσπρέσο, εδώ θα μάθετε τον τρόπο! Παρόλο που ένα φρεσκοφτιαγμένο σφηνάκι καφέ συγκεντρώνει πραγματικά αυτό το ποτό, διαπιστώσαμε ότι έχουμε παρόμοια αποτελέσματα με 30 ml συμπυκνωμένου καφέ παρασκευής κρύου καφέ.

Δεν σας αρέσει η ζάχαρη στον καφέ σας; Προχωρήστε και αφαιρέστε αυτό το απλό σιρόπι! Περισσότερο άτομο τύπου κρέμας και ζάχαρης; Προσθέστε 1/2 ουγκιά Bailey’s!

Δώσαμε σε αυτό το ποτό μια μικρή φανταχτερή γαρνιτούρα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται. Απλά καλύψτε το μισό ποτήρι με μια χαρτοπετσέτα ή απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια πασπαλίστε το υπόλοιπο μισό με κακάο ή σκόνη εσπρέσο. Γαρνίρετε την άλλη πλευρά με κόκκους καφέ και voila! Έχετε ένα ποτό που δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά φαίνεται και εκπληκτικό.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

30 ml ή 1 σφηνάκι εσπρέσο φρέσκο ή συμπυκνωμένο κρύο

30 ml λικέρ καφέ όπως Kahlúa ή Mr. Black

15 ml απλό σιρόπι

1 1/2 σφηνάκι βότκα

esprmarti

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε όλα τα συστατικά στο σέικερ και ανακινήστε δυνατά για να παγώσει εντελώς ο καυτός εσπρέσο και για να δημιουργήσετε αφρό (15 δευτερόλεπτα).

Στραγγίστε από ένα σουρωτήρι (ιδανικά 2 φορές) σε ένα γυάλινο ποτήρι κοκτέιλ. Καλύψτε τη μισή κορυφή του ποτηριού με μια χαρτοπετσέτα και πασπαλίστε το άλλο μισό με εσπρέσο ή σκόνη κακάο. Γαρνίρετε την απλή πλευρά του ποτηριού με κόκκους καφέ.

empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

Κανόνες για μια καλοφτιαγμένη μακαρονάδα

Στο βιβλίο της «Η μακαρονάδα της Πέμπτης» (εκδ. Ποταμός) η Αναστασία Λαμπρία, επικεφαλής των εκδόσεων Ποταμός, προτείνει 52+2 μακαρονάδες, μία για κάθε περίσταση και «τύπο ανθρώπου», όπως τη «Μακαρονάδα για τους κατάκοπους», «Για τους ξενιτεμένους», τη «Μακαρονάδα των ευτυχισμένων εραστών», «Των...
empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
Back To Top