Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους. Είναι πιθανό οι Ιταλοί να λάβουν τα πρωτεία για τα γεμιστά μανιτάρια, καθώς οι συνταγές που προέρχονταν από εκεί μοιάζουν πολύ με τα ιταλικά γεμιστά κολοκύθια.

Η εισαγωγή των μανιταριών στην κουζίνα και στη μαγειρική τέχνη ωστόσο προωθήθηκε ευρέως στη Γαλλία τον 19ο αιώνα, όταν οι Γάλλοι άρχισαν να καλλιεργούν τα μανιτάρια για κατανάλωση. Στην αρχή το καφέ μανιτάρι ήταν αυτό που είχε την πρωτοκαθεδρία στις συνταγές, αλλά τελικά οι γευστικές επιλογές επεκτάθηκαν ώστε να συμπεριλάβουν όλο και πιο γκουρμέ μανιτάρια όπως τα portobello, morels, shitakes ή ακόμα και τις σπάνιες, ακριβές και εξαιρετικά νόστιμες τρούφες.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε δύο εύκολες και απλές συνταγές – αλλά εσύ να θυμάσαι ότι είναι ένα πολύ ευέλικτο υλικό και μπορεί πραγματικά η γέμισή σου να χωρέσει ό,τι τραβάει η όρεξή σου και να το γεμίσεις με τους δικούς σου αγαπημένους συνδυασμούς – από ό,τι είδους τυρί επιθυμείς, αλλαντικά αλλά ακόμα και θαλασσινά όπως γαρίδες ή καβουρόψιχα για πιο ιδιαίτερες στιγμές και πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

stuff

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-PIZZA

ΥΛΙΚΑ: 20

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

20 καπάκια μανιταριών

1 βάζο σάλτσα ντομάτας

τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1 συσκευασία μίνι πεπερόνι

κομμένο βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Σε ένα πυρέξ, τοποθετείς κάθε καπάκι μανιταριού, προσθέτεις σάλτσα μαρινάρα και πασπαλίζεις γενναιόδωρα με μοτσαρέλα. Καλύπτεις το καθένα με μίνι πεπερόνι και ψήνεις μέχρι το τυρί να λιώσει και το πεπερόνι να είναι τραγανό, περίπου 15 έως 20 λεπτά. Τα βγάζεις από τον φούρνο και πασπαλίζεις με κομμένο βασιλικό. (αντί για πεπερόνι μπορείς να βάλεις μπέικον, λουκάνικο, ή όποιο άλλο αλλαντικό ή να μείνεις μόνο σε μείγματα τυρών φτιάχνοντας την εκδοχή 4 τυριά)

stuf

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-CAPRESE

ΥΛΙΚΑ: 2 – 4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μανιτάρια portobello

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/2 κιλό ντοματίνια

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός

αλάτι

Μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200. Τοποθετείς τα μανιτάρια σε αντικολλητικό ταψί που έχεις λιπάνει. Προσθέτεις τη μοτσαρέλα στα μανιτάρια και συμπληρώνεις με τα ντοματίνια. πασπαλίζεις με σκόρδο και βασιλικό και αλατίζεις.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το τυρί να λιώσει, 25 λεπτά.

Περιχύνεις με μπαλσάμικο και σερβίρεις.

empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια: πώς το μαγειρεύουμε;

Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει.
empty alt

Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν περισσότερο στο ψητό κρέας;

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.
empty alt

8 tips για να μειώσεις στο ελάχιστο τη σπατάλη φαγητού

Το σενάριο είναι γνωστό: ανοίγεις το ψυγείο να πάρεις εκείνα τα λαχανικά που είχες αγοράσει πριν από λίγες (;) μέρες, για να διαπιστώσεις ότι έχουν γίνει ήδη αποικία για κάθε είδους μικροοργανισμούς.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top