Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ακολουθούν τρεις εύκολες συνταγές αλλά μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τα φρούτα που σας αρέσουν περισσότερο.
Την φραουλίσαμε
Συστατικά
400 γρ. ώριμες φράουλες
200 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
400 γραμμάρια light συμπυκνωμένου γάλακτος
Μέθοδος
Βάλτε τις φράουλες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε γάλα και ανακατέψτε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε 12 καλούπια παγωτού και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες έως ότου στερεοποιηθεί. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες. Με τον ίδιο τρόπο, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεράσια ή βερίκοκα.
Εξωτικές γρανίτες
Συστατικά
2 μέτρια ακτινίδια
2 φλιτζάνια ροδάκινα
1 φλιτζάνι σμέουρα
3 φλιτζάνια νερό καρύδας
Οδηγίες
Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κομμάτια τα ακτινίδια. Χωρίστε τα κομμάτια φρούτων σε 6 θήκες για παγωτό. Ρίξτε νερό καρύδας σε κάθε θήκη, καλύπτοντας τα φρούτα.
Αφήστε το να παγώσει όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε
Θρεπτικά συστατικά:
Θερμίδες: 84kcal | Υδατάνθρακες: 20g | Πρωτεΐνη: 2g | Λίπος: 1g | Νάτριο: 130mg | Ίνες: 4g | Ζάχαρη: 15g
Τροπική καταιγίδα
Συστατικά
Κομμάτια καρπουζιού και βατόμουρου: ¼ καρπούζι & 200γρ σμέουρα
Μάνγκο παγωτογλειφιτζούρια: 2 ώριμα μεσαία μάνγκο & χυμός από 2 λάιμ
Βατόμουρα (ή άλλα είδη μούρων) & πορτοκάλι παγωτογλειφιτζούρια: 300g βατόμουρα & χυμός 2 πορτοκαλιών
Οδηγίες
* Κόψτε τη σάρκα από το καρπούζι και αφαιρέστε τους σπόρους. Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ μαζί με τα σμέουρα. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίστε ένα κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.
* Ξεφλουδίστε τα μάνγκο και ξεχωρίστε τη σάρκα από το κουκούτσι και κόψτε σε κομμάτια. Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ με το χυμό ασβέστη και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.
* Τοποθετήστε τα βατόμουρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια πιέστε ένα κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.
Frozen tip: Για τις μέρες που οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο μια εύκολη παγωμένη λύση είναι τα παγάκια φρέσκων χυμών. Βάζετε στις παγοκυψέλες φρέσκους φρουτοχυμούς που μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν σαν μίνι γρανίτες ή να βάλουν στο νερό τους για έξτρα άρωμα και χρώμα!