Μια σάλτσα που θα αναδείξει το αγαπημένο σου ψάρι
Ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνες και σελήνιο και περιέχει βιταμίνη Α, σημαντική για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, την αναπαραγωγή και την όραση. βιταμίνη D, που υποστηρίζει την απορρόφηση του ασβεστίου και την υγεία του ανοσοποιητικού. και βιταμίνη Β12, προσφέροντας οφέλη στο νευρικό σύστημα και παραγωγή ενέργειας. Το μαγείρεμα ενός γεμάτου φιλέτο σολομού είναι η πιο ιδιοφυή συνταγή όλων των εποχών. Σας δίνει τέλεια ξεφλουδισμένο σολομό κάθε φορά με ελάχιστη προσπάθεια. Ο κλασικός μας ψημένος σολομός είναι μια από τις αγαπημένες μας συνταγές όλων των εποχών, σε αυτή την εκδοχή του δίνουμε μια έξτρα σπιρτάδα.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
6 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 λεπτά
CAL/SERV:
644
Συστατικά
Σπρέι μαγειρικής
1 λεμόνι σε φέτες
1 μεγάλο φιλέτο σολομού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. μουστάρδα ολικής αλέσεως
1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλ. μέλι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα
Δείτε παρακάτω Όλες τις Διατροφικές Πληροφορίες
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° και αλείφετε ένα ταψί 9"-x-13" με μαγειρικό σπρέι. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού στο κάτω μέρος του σκεύους και τοποθετήστε το σολομό από πάνω. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε ελαφρά τη μουστάρδα, το λάδι, το μέλι, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αλατοπιπερώνετε και μετά περιχύνετε με σάλτσα πάνω από τον σολομό.
Βήμα 3
Ψήστε τον σολομό μέχρι να ψηθεί καλά και ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι, για 20 λεπτά.
Βήμα 4
Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε άλλα 5 λεπτά, αν θέλετε.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.
Διατροφικές Πληροφορίες
Ανά μερίδα (Μερίδες 6)
Θερμίδες 644
Λίπος 43 γρ
Κορεσμένο λίπος 8 γρ
Ακόρεστα λίπη 0 γρ
Χοληστερίνη 125 mg
Νάτριο 667 mg
Υδατάνθρακες 14 γρ
Ίνα 1 γρ
Σάκχαρα 12 γρ
Πρωτεΐνη 47 γρ
Βιταμίνη D 0mcg
Ασβέστιο 44 mg
Σίδερο 1 mg
Κάλιο 897 mg