Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!
Apple Pie Bourbon Shots
Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την φας με το κουταλάκι. Χρησιμοποίησε μερικά συστατικά – μήλα, κανέλα και μοσχοκάρυδο – για να τονώσεις την ένταση του μπέρμπον για μια απόλαυση που έχει γεύση ακριβώς όπως το αγαπημένο σου επιδόρπιο.
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κανάτα bourbon
2 μήλα (πράσινα και κόκκινα), ψιλοκομμένα
3 κύβους ζάχαρης
1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο, ελαφρώς ξυρισμένο
4 ξυλάκια κανέλας, συν περισσότερα για γαρνιτούρα
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γέμισε μια κανάτα με μπέρμπον, μήλα, ζάχαρη, μοσχοκάρυδο, κανέλα και τζίντζερ.
Άφησε το μείγμα να καθίσει 2 έως 4 ημέρες. (Δοκίμασε μετά από 2 ημέρες και άφησε το να καθίσει όσο περισσότερο νομίζεις ότι το χρειάζεται.)
Ρίχνεις το μείγμα σε γυάλινα ποτήρια και γαρνίρεις με κανέλα.
Apple Cider Sangria
Η Sangria μπορεί να σε κάνει να σκέφτεσαι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες και τροπικά φρούτα, αλλά αυτό το κοκτέιλ με βάση το μήλο θα σε προετοιμάσει για να ανεβάσει τη θερμοκρασία του χειμώνα. Εδώ, έχεις ένα λευκό κρασί σανγκρία, συνδυασμένο με πικάντικη μπίρα τζίντζερ και γλυκό μηλίτη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνεις την καλύτερη δυνατή παρτίδα:
Τι μήλα πρέπει να χρησιμοποιήσω;
Όσον αφορά τα μήλα, όλα ταιριάζουν, αλλά σίγουρα πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο (οπτικά και αρωματικά,) να διαλέξεις μερικούς γλυκούς κόκκινους κι ώριμου τύπους μήλων. Αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να περιοριστείς, ό,τι μήλα και να έχεις στο σπίτι κάνουν μια χαρά.
Τι είδους κρασί είναι καλύτερο;
Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσεις ένα μπουκάλι πρόχειρο κρασί είναι να το φτιάξεις σανγκρία, αλλά μπορείς και να βάλεις ένα κρασί που θέλεις πραγματικά να πιείς; Τα πιο ξηρά ή τα περισσότερα όξινα λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc, το Albariño και το Muscadet είναι καλές επιλογές για αυτή τη γλυκιά σανγκρία. Θα μπορούσες ακόμη και να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό αφρώδες κρασί ή Prosecco, αν το προτιμάς.
ΥΛΙΚΑ:
6 – 8 ΠΟΤΗΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 μήλα ώριμο και γλυκό, κομμένο σε φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
2 φλ. μηλίτη
1 μπουκάλι τζίντζερ μπίρα
1 (750 ml.) μπουκάλι λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γέμισε μια μεγάλη κανάτα με τις φέτες φρούτων και πρόσθεσε μηλίτη, τζίντζερ μπίρα και λευκό κρασί.
Ανακατεύεις το μείγμα και ρίχνεις σε ποτήρια.
Caramel Apple Mimosas
Υπάρχει ποτέ κακή στιγμή για να απολαύσεις μια mimosa; Όχι απ’ όσο μπορούμε να σκεφτούμε
ΥΛΙΚΑ:
4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κουταλιές της σούπας καραμέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη-κανέλα
1 μπουκάλι μηλίτης
8 σφην. βότκα
1.750 ml φιάλη αφρώδη κρασί
Φέτες μήλου, για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίξε καραμέλα σε ένα μικρό πιάτο. Ρίξε μείγμα ζάχαρης-κανέλας σε ένα άλλο μικρό πιάτο. Βούτηξε τα χείλη των ποτηριών σε καραμέλα και μετά βύθισέ τα σε ζάχαρη-κανέλα μέχρι να επικαλυφθούν.
Ρίξε 1/4 φλιτζάνι μηλίτη και 2 σφηνάκια βότκα σε κάθε ποτήρι και γέμισε με αφρώδες οίνο.
Γαρνίρεις με μια φέτα μήλου πριν το σερβίρεις.
Στην υγειά σου!