Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!

 

Apple Pie Bourbon Shots

Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την φας με το κουταλάκι. Χρησιμοποίησε μερικά συστατικά – μήλα, κανέλα και μοσχοκάρυδο – για να τονώσεις την ένταση του μπέρμπον για μια απόλαυση που έχει γεύση ακριβώς όπως το αγαπημένο σου επιδόρπιο.

 

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κανάτα bourbon

2 μήλα (πράσινα και κόκκινα), ψιλοκομμένα

3 κύβους ζάχαρης

1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο, ελαφρώς ξυρισμένο

4 ξυλάκια κανέλας, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

winterb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμισε μια κανάτα με μπέρμπον, μήλα, ζάχαρη, μοσχοκάρυδο, κανέλα και τζίντζερ.

Άφησε το μείγμα να καθίσει 2 έως 4 ημέρες. (Δοκίμασε μετά από 2 ημέρες και άφησε το να καθίσει όσο περισσότερο νομίζεις ότι το χρειάζεται.)

Ρίχνεις το μείγμα σε γυάλινα ποτήρια και γαρνίρεις με κανέλα.

 

Apple Cider Sangria

Η Sangria μπορεί να σε κάνει να σκέφτεσαι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες και τροπικά φρούτα, αλλά αυτό το κοκτέιλ με βάση το μήλο θα σε προετοιμάσει για να ανεβάσει τη θερμοκρασία του χειμώνα. Εδώ, έχεις ένα λευκό κρασί σανγκρία, συνδυασμένο με πικάντικη μπίρα τζίντζερ και γλυκό μηλίτη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνεις την καλύτερη δυνατή παρτίδα:

 

Τι μήλα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Όσον αφορά τα μήλα, όλα ταιριάζουν, αλλά σίγουρα πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο (οπτικά και αρωματικά,) να διαλέξεις μερικούς γλυκούς κόκκινους κι ώριμου τύπους μήλων. Αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να περιοριστείς, ό,τι μήλα και να έχεις στο σπίτι κάνουν μια χαρά.

 

Τι είδους κρασί είναι καλύτερο;

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσεις ένα μπουκάλι πρόχειρο κρασί είναι να το φτιάξεις σανγκρία, αλλά μπορείς και να βάλεις ένα κρασί που θέλεις πραγματικά να πιείς; Τα πιο ξηρά ή τα περισσότερα όξινα λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc, το Albariño και το Muscadet είναι καλές επιλογές για αυτή τη γλυκιά σανγκρία. Θα μπορούσες ακόμη και να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό αφρώδες κρασί ή Prosecco, αν το προτιμάς.

 

winterc

ΥΛΙΚΑ:

6 – 8 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μήλα ώριμο και γλυκό, κομμένο σε φέτες

1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

2 φλ. μηλίτη

1 μπουκάλι τζίντζερ μπίρα

1 (750 ml.) μπουκάλι λευκό κρασί

wintera

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμισε μια μεγάλη κανάτα με τις φέτες φρούτων και πρόσθεσε μηλίτη, τζίντζερ μπίρα και λευκό κρασί.

Ανακατεύεις το μείγμα και ρίχνεις σε ποτήρια.

 

Caramel Apple Mimosas

Υπάρχει ποτέ κακή στιγμή για να απολαύσεις μια mimosa; Όχι απ’ όσο μπορούμε να σκεφτούμε

 

ΥΛΙΚΑ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας καραμέλα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη-κανέλα

1 μπουκάλι μηλίτης

8 σφην. βότκα

1.750 ml φιάλη αφρώδη κρασί

Φέτες μήλου, για γαρνιτούρα

wint

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξε καραμέλα σε ένα μικρό πιάτο. Ρίξε μείγμα ζάχαρης-κανέλας σε ένα άλλο μικρό πιάτο. Βούτηξε τα χείλη των ποτηριών σε καραμέλα και μετά βύθισέ τα σε ζάχαρη-κανέλα μέχρι να επικαλυφθούν.

Ρίξε 1/4 φλιτζάνι μηλίτη και 2 σφηνάκια βότκα σε κάθε ποτήρι και γέμισε με αφρώδες οίνο.

Γαρνίρεις με μια φέτα μήλου πριν το σερβίρεις.

 

Στην υγειά σου!

empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
Back To Top