Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.

Υλικά:

400 γραμμ. μελιτζάνες

300 γραμμ. σάλτσα ντομάτας

200 γραμμ. Τυρί φέτα από κατσικίσιο τυρί, τριμμένη

4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

ελαιόλαδο

τριμμένη φρυγανιά

Οδηγίες:

Πλύνετε και κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τηγανιστέ τις σε ζεστό λάδι και βάλτε τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν. Λαδώστε ελαφρά ένα πιρέξ και πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά. Απλώστε μια στρώση μελιτζάνες και μια τυρί, πασπαλίστε με μαϊντανό και περιχύστε με λίγες κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με τυρί και μαϊντανό. Περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Βάλτε το πιρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄, μέχρι να τραβήξει η σάλτσα. Σερβίρονται ζεστές, γαρνιρισμένες με φυλλαράκια μαϊντανού.

Ιδέα: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και τις πιπεριές.

 

empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Βίδες με μπακαλιάρο και ελιές καλαμών

Ψάρι με ζυμαρικά είναι η πρωτότυπη γεύση που θα σας ξαφνιάσει.
empty alt

Σαλάτα με ψητά λαχανικά και παρμεζάνα

Ενα εντυπωσιακό πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως σαλάτα και ως ορεκτικό.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Ντάκος burger

Ενα μπέργκερ αλλιώτικό με τα πιο ταπεινά υλικά και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
Back To Top