Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις της μακαρονάδας.
Υλικά:
300 γρ. αρνί σπάλα κιμά
350 γρ. παπαρδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ. σπαράγγια βρασμένα
80 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ. λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο)
1 κλωναράκι μέντα
2 κλωναράκια ρίγανη
1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. ζωμό λαχανικών
60 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
Αλάτι
Οδηγίες:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το αρνί. Προσθέτουμε ύστερα τα λαχανικά, αφήνουμε να τσιγαριστούν και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών ζεστό και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα σπαράγγια και κρατάμε τις μύτες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μέσα στο ραγού. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει. Περνάμε στο μίξερ τα φιστίκια μαζί με το σκόρδο, λίγο αλάτι, το βασιλικό και τη μέντα. Προσθέτουμε μέσα 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο και λίγο ζωμό λαχανικών ώστε να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Βράζουμε τις παπαρδέλες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο ραγού να σοταριστούν όλα μαζί. Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα, τα σοτάρουμε ξανά και γαρνίρουμε με τις μύτες από τα σπαράγγια και το τριμμένο μετσοβόνε.