Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

150 γρ. μπέικον κομμένο τετραγωνάκια

100 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

2 κρόκους

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και τοστάρουμε για 5 – 8 λεπτά ώσπου να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1 - 2 λεπτά να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Σε ένα μπολάκι, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, το πεκορίνο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί. Τελειώνουμε, δένοντας το ριζότο με το παραπάνω μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Κρέμα από φρούτα με μέλι

Τονωτικό και συγχρόνως ερωτικά θρεπτικό!
empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
empty alt

Crumble Brownie

Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gluten free

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς γλουτένη που μπορείτε να φτιάξετε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...
empty alt

Ραβιόλια για ερωτευμένους

Γεμίστε τα με χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα. 
Back To Top