Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.  Άλλωστε τίποτα δεν ξεπερνά το παγωτό και το κέικ – πόσο μάλλον τον αναπάντεχο αυτόν συνδυασμό τους!

Ό,τι πρέπει για γλυκό κέρασμα έκπληξη σε πάρτι, εκδηλώσεις, ακόμα και σε βαφτίσεις.

ΥΛΙΚΑ

18 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μείγμα κέικ σοκολάτας 1 κουτιού, καθώς και συστατικά που απαιτούνται στο κουτί

1 1/2 κιλό παγωτό (ό,τι γεύση επιθυμείτε)

2 φλ. σαντιγί

1 φλ. ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας, λιωμένα

1/2 φλ. μίνι M & Ms

iceab

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200º. Προετοιμάστε το κτύπημα cupcake σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και διαιρέστε μεταξύ των θηκών της φόρμας των cupcake.

Ψήνουμε μέχρι να εμφανιστεί καθαρή μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο ενός cupcake, περίπου 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν γεμίσετε.

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας, βγάλτε το εσωτερικό από τη μέση κάθε cupcake για να δημιουργήσετε ένα πηγάδι. Κόψτε τις κορυφές σε σχήμα που να μπορεί να αποτελέσει στη συνέχεια το καπάκι του cupcake.

Γεμίστε κάθε «κρυψώνα-λακκούβα» με παγωτό και, στη συνέχεια, καλύψτε με το καπάκι του cupcakr. Τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να γίνει σταθερό, 1 1/2 έως 2 ώρες.

Όταν είναι σταθερό, χτυπήστε το σαντιγί και βάλτε στο πάνω μέρος σε κάθε cupcake, στη συνέχεια ψιλοκόψτε με λιωμένη σοκολάτα και ολοκληρώστε με Mini M & Ms πριν το σερβίρετε.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρούφα, σκόνη κακάο ή το αγαπημένο σας σιρόπι πάνω από το σαντιγί.

Αν θες αντί για έτοιμο μείγμα για cupcakes μπορείς να τα φτιάξεις ακολουθώντας την εξής συνταγή Cupcakes – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

empty alt

Ένας Αμερικανός σεφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώμε ακόμα και τους σπόρους του μήλου

Μπορεί η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» να μην αναφέρεται, απαραίτητα, σε όλα τα μέρη του φρούτου, ωστόσο ο Αμερικανός σεφ Marco Canora, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης (2017 James Beard Award) […]
empty alt

Κανόνες για μια καλοφτιαγμένη μακαρονάδα

Στο βιβλίο της «Η μακαρονάδα της Πέμπτης» (εκδ. Ποταμός) η Αναστασία Λαμπρία, επικεφαλής των εκδόσεων Ποταμός, προτείνει 52+2 μακαρονάδες, μία για κάθε περίσταση και «τύπο ανθρώπου», όπως τη «Μακαρονάδα για τους κατάκοπους», «Για τους ξενιτεμένους», τη «Μακαρονάδα των ευτυχισμένων εραστών», «Των...
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Πώς να βγάλετε μια έντονη μυρωδιά από την επιφάνεια κοπής

  Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.
Back To Top