Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα για να δημιουργήσετε τη νόστιμη βάση για την πίτσα σας. Όχι μόνο θα γίνει τέλεια τραγανό στο φούρνο, αλλά είναι τόσο εύκολο στη δημιουργία του—απλώς φρυγανίστε το ψωμί σας, προσθέστε την επικάλυψη που θέλετε, ψήστε και voila! Η βραδιά της πίτσας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη.
Τι είναι η French Bread Pizza;
Αντί να ασχολούμαστε με ζύμη πίτσας, χρησιμοποιούμε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί δηλαδή μια μπαγκέτα για να δημιουργήσουμε την πίτσα μας! Η «κρούστα» που σχηματίζεται θα είναι τραγανή εξωτερικά, ενώ θα παραμένει ωραία και απαλή εσωτερικά. Αν και είναι νόστιμο ως έχει, αποφασίσαμε να πάμε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα. Αλείψαμε το γαλλικό μας φραντζολάκι με βούτυρο σκόρδου εδώ για να δημιουργήσουμε μια κρούστα σαν σκορδόψωμου, προσθέτοντας στο μείγμα ένα από τα άλλα αγαπημένα συνοδευτικά μιας πίτσας.
Θα μπορούσατε να παραλείψετε το σκόρδο αν είστε καθαρολόγος (αλλά ρε, φτιάχνουμε πίτσα με ψωμί εδώ, οπότε λέμε ότι πάει!), αλλά συνιστούμε να φρυγανίζετε το ψωμί για λίγα λεπτά προτού βάλετε τα γαρνιρίσματα σας σε κρατήστε το ωραίο και τραγανό.
Τι επικαλύψεις πρέπει να χρησιμοποιήσω;
Όσον αφορά τις επικαλύψεις, ακολουθήσαμε την κλασική διαδρομή πεπερόνι, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να την κρατήσετε χορτοφαγική με μανιτάρια, πιπεριές και κρεμμύδια ή να προσθέσετε λίγο λουκάνικο για την πίτσα ενός λάτρη του κρέατος. Είναι η βραδιά της πίτσας σας, οπότε ακολουθείστε τις ορέξεις σας!
Συμβουλή: Θέλετε να το μεταφέρετε εντελώς στο επόμενο επίπεδο; Βγάλτε το έξω και μετατρέψτε το στη σχάρα ή το γκριλ. Απλώς τυλίξτε τις γαλλικές πίτσες σας σε αλουμινόχαρτο και ρίξτε τις σε φωτιά ή σχάρα – σε 10-15 λεπτά θα φάτε πίτσα, χωρίς να ανάψετε καν τον φούρνο.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
4 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 λεπτά
Συστατικά
1 φραντζόλα γαλλικό ψωμί
4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλ. μαρινάρα ή σάλτσα πίτσας
1 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
Φέτες πεπερόνι (ή άλλο αλλαντικό)
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Νιφάδες θρυμματισμένες κόκκινο πιπέρι ή κόκκινης πιπεριάς
Φρεσκοκομμένος βασιλικός, για επικάλυψη ή ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Κόβουμε το ψωμί στη μέση κατά μήκος. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και το σκόρδο μαζί και αλείφουμε όλη την κομμένη πλευρά του ψωμιού. Ψήνουμε για 10 λεπτά να φρυγανιστεί ελαφρά.
Αλείφουμε από πάνω τη μαρινάρα και προσθέτουμε μοτσαρέλα, φέτες πεπερόνι, παρμεζάνα και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Ψήνουμε ξανά μέχρι να λιώσει το τυρί, 10 λεπτά ακόμα.
Πασπαλίζουμε με βασιλικό (ή ρίγανη) για να σερβίρουμε.