Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.
Βράζεις τα αυγά σου για όση ώρα θέλεις και στη συνέχεια τα βυθίζεις σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν αρκετά για να μπορέσεις να τα κρατήσεις στα χέρια σου, γεμίζεις ένα δεύτερο μπολ, με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Μεταφέρεις τα αυγά σου εκεί, ένα τη φορά, και τα χτυπάς στο χείλος του δοχείου να ραγίσουν. Αμέσως μετά, τα βυθίζεις στο νερό και αφαιρείς το τσόφλι. Η λογική είναι ότι το νερό βοηθάει στο διαχωρισμό του από τη μεμβράνη του αυγού.
Έτοιμα για μια αυγοσαλάτα, ακόμα και αν δεν τα έχεις προηγουμένως τσουγκρίσει για να ευχηθείς «καλό Πάσχα»!