Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 

Υλικά:

850 γρ. μύδια φρέσκα

1 φέτα λεμόνι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

½ κουταλάκι μπούκοβο

Οδηγίες:

Παίρνουμε μία βούρτσα και τρίβουμε για να καθαρίσουν τα μύδια ενώ πετάμε όσα δεν έκλεισαν όταν τα χτυπήσαμε με το μαχαίρι. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο νερό και λεμόνι. Βράζουμε για 4-5 λεπτά και όταν ανοίξουν τα βγάζουμε από το τηγάνι. Πετάμε αυτά που δεν άνοιξαν. Βγάζουμε τα μύδια από τα όστρακά τους και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια με τους χυμούς τους. Αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Muffins με σοκολάτα και αμύγδαλο

Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Επιλέξτε αν θέλετε άλλο ζυμαρικό, τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με όλα!
Back To Top