Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια». Ακόμα και το ερώτημα αν είναι ώριμος ή όχι αποδεικνύεται ένας γρίφος για δυνατούς λύτες. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να σε βοηθήσουν να δώσεις την απάντηση. Αρκεί να είσαι λίγο παρατηρητικός.

Το χρώμα: Παρόλο που δεν αλλάζει εντυπωσιακά καθώς ο ανανάς ωριμάζει, σε ένα πιο άγουρο φρούτο είναι πρασινωπό αλλά σταδιακά κιτρινίζει. Γενικά, όσο πιο κίτρινος είναι ένας ανανάς, τόσο πιο ώριμος. Προτίμησε έναν καρπό που είναι ομοιόμορφα κίτρινος σε ολόκληρη την επιφάνειά του, αλλά όχι πορτοκαλής – γιατί τότε έχει παραωριμάσει.

Η αίσθηση: Ο ώριμος ανανάς δεν είναι ιδιαίτερα μαλακός, όπως, για παράδειγμα, το ώριμο αβοκάντο, αλλά είναι ελαφρώς πιο μαλακός από τον άγουρο. Γι’ αυτό, πίεσέ τον προτού τον αγοράσεις και αν είναι σκληρός σαν πέτρα, προτίμησε έναν άλλο.

Η μυρωδιά: Αν ένα φρούτο καλύπτει τα παραπάνω κριτήρια, η τρίτη σου κίνηση προτού το αγοράσεις θα είναι να το μυρίσεις. Πρέπει να αναδίδει μια φρουτώδη, γλυκιά και ευχάριστη οσμή. Αν όμως η μυρωδιά του είναι ελαφρώς ξινή, τότε έχει αρχίσει να ξεπερνά το στάδιο της ωρίμανσης…

empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου).
empty alt

Διεθνής Μέρα Μήλου – μπες στον (υγιεινό) πειρασμό του

Το πιο διάσημο και πιο σκανδαλώδες φρούτο από καταβολής κόσμου στις 21/10 έχει την τιμητική του. Κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει στις 21/10 έναν εορτασμό της πιο νόστιμης συγκομιδής μήλων του έτους και διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή μέρα.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
Back To Top